Website, drukwerk, logo laten maken in Wijchen door Steeg-Janssen Media. Ook voor narrowcasting
Steeg-Janssen Media in Wijchen voor het bouwen van jouw website, ontwerpen logo en drukwerk, narrowcasting

Online Marketing

Hoe word ik beter vindbaar online? Over SEO (zoekmachine optimalisatie) en social media

SEO (zoekmachine-optimalisatie) en social media in Wijchen. Steeg-Janssen Media in Wijchen helpt jou graag verder!
Website laten maken in regio Wijchen, Nijmegen, Beuningen, Druten? Volledig responsive, dus geschikt voor desktop, tablet en mobiel.

SEO

Zoekmachine-optimalisatie (o.a. Google)

Hoe word ik beter vindbaar?

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Naast SEO bestaat er ook SEA. Hierbij gaat het om betaalde advertenties in Google. Onderstaande informatie is gericht op SEO. Gratis zo hoog mogelijk in de resultaten van Google komen. Dit worden ook wel organische resultaten genoemd.

Stap 1: SEO-optimalisatie: zoekwoorden bepalen

Het is belangrijk om een lijst met zoekwoorden vast te stellen. Consumenten zoeken op 2 manieren; shorttail en longtail. Shorttail houdt in het zoeken op 1 of 2 zoekwoorden, longtail is het zoeken in zinnen en/of vragen van 3 woorden en meer. 70% van de zoekopdrachten is een longtail zoekopdracht.

Daarbij is ook van belang om te kijken naar het aantal zoekresultaten van een bepaalde zoekterm. Hoe ‘algemener’ de zoekterm hoe meer zoekresultaten dit zal geven in Google en hoe lastiger het dus zal zijn om te stijgen in de ranking en bijvoorbeeld op de 1e pagina in Google te komen.

Stap 2: SEO-optimalisatie: herschrijven van de website

Om je website te optimaliseren zullen een aantal zaken herschreven moeten worden. Hierbij is in principe het uitgangspunt dat 1 pagina geoptimaliseerd wordt voor 1 zoekterm. Google rankt namelijk vooral op pagina’s die inhoudelijk ook daadwerkelijk iets toevoegen over het onderwerp. Google kijkt dus naar kwaliteit en minder naar kwantiteit. Er zijn een aantal elementen die belangrijk zijn: de pagina-titel, de url, de meta-beschrijving, de kopteksten en de content. Verder dienen afbeeldingen voorzien te worden van alt-tags.

Wij hebben ervaring met het schrijven van zoekmachine-vriendelijke teksten. Hierbij is het uitgangspunt wel in eerste instantie gewoon een goede, inhoudelijke en wervende tekst schrijven gericht op het doel van de pagina, de lezer en de eventueel gewenste actie.  Vervolgens wordt de pagina verder geoptimaliseerd aan de hand van het zoekwoord(en).

Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Website laten maken in regio Wijchen, Nijmegen, Beuningen, Druten? Volledig responsive, dus geschikt voor desktop, tablet en mobiel.

Social Media

Content en planning berichten social-media kanalen

Content maken

Als bedrijf wil je graag aanwezig zijn op de social media kanalen, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Wij merken dat het voor bedrijven in de praktijk soms lastig is om met regelmaat berichten te plaatsen op de social media kanalen.

Wij kunnen jou daarmee helpen! Wij hebben ruime ervaring in het maken van content voor berichten, zowel qua copywriting als het zoeken en/of bewerken van afbeeldingen.

Op basis van het onderwerp of materiaal wat jij aandraagt kunnen wij de berichten opstellen. Wij kunnen ook ondersteunen met het maken van wat meer algemene berichten op basis van bijvoorbeeld jouw website of feestdagen.

Content plannen

Wij schrijven voor een vooraf besproken periode de content. Hierbij spreken we een frequentie af van bijvoorbeeld 1 bericht per 2 weken. Wij kunnen alle berichten voor de afgesproken periode dan alvast uitzetten in onze geautomatiseerde social media planner.

Deze planner maakt het ook makkelijk om bijvoorbeeld verschillende berichten op de verschillende sociale media te plaatsen en op verschillende tijdstippen, maar ook om berichten te herhalen.

Vooraf laten wij de berichten aan jou lezen en dan heb je er verder geen omkijken meer naar. 

Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Scroll naar boven